E-cig4U in 2024

E-cig4U in 2024

Tot 31 december verkopen we nog liquids die niet voldoen aan de nieuwe 16 ingrediënten criteria voor 2024. Deze worden niet meer aangevuld, waardoor deze liquids worden uitgefaseerd of niet meer verkrijgbaar zijn op alle nicotinewaardes.

Medio November zullen we worden voorzien van liquids die voldoen aan de RIVM eis, en zoals wellicht bekend, zullen deze tabak-achtige smaken hebben. In de laatste maand van 2023 of begin 2024 zullen meer fabrikanten hun versies van RIVM “proof” liquids uitbrengen, wat betekent dat er in elk geval geschikte liquid is om het dampen in Nederland te kunnen voortzetten. E-cig4u zal ook deze liquids in het assortiment gaan opnemen zodat er wat te kiezen valt.

We verwachten in 2024 ook wat nieuwe e-sigaretten modellen op te nemen in het huidige assortiment. Momenteel op het moment van schrijven staat de import van e-sigaretten namelijk een beetje stil. Dat heeft te maken met allerlei factoren, maar ook een voorzichtige benadering van importeurs die kijken hoe de Nederlandse e-sigarettenmarkt er straks, na het smaakjesverbod, erbij staat.

Tevens gaan we in 2024 ons assortiment exclusieve sigaren nog wat uitbreiden. Onze exclusieve sigaren worden bewaard in een hoogwaardige humidor (klimaatkast), zodat het vochtgehalte en temperatuur optimaal blijft.

En dan nog dit…..

We hebben vernomen dat de huidige tweede kamer een accijns wil gaan heffen op e-sigaret liquid. De huidige demissionaire staatssecretaris van Fiscaliteit & Belastingdienst, Marnix van Rij, heeft laten weten dat een accijns op e-sigaretten liquid op zijn vroegst in 2026 zijn intrede zou kunnen maken, maar dat dit erg ambitieus is.

Het Brabants dagblad maakt melding van het feit dat België voornemens is om in 2024 de tabakssigaretten (pakje van 20 stuks) € 2,00 duurder te maken, tot aan een prijsstijging van 54% binnen vier jaar. Daarnaast krijgt de Belgische roker nog te maken met wat additionele verboden en geboden.

Tevens gaat België volgens de krant ‘De Standaard‘ al in 2024 een accijnsheffing toepassen op e-sigaret liquids van € 0,15 per milliliter, dus € 1,50 extra per flesje van 10ml.

E-cig4u zal natuurlijk in 2024 de uitdagingen die ons worden voorgehouden aangaan en onze klanten de service en vakkundigheid bieden die u gewend bent. U bent van harte welkom in onze winkel in Woudrichem!